باید به یاد داشته باشید که بدترین زمان ممکن برای تصمیمگیری پیرامون برداشتن وسایل مورد نیازتان در سفر زمانی است که در حال بستن چمدان خود هستید، پس باید از قبل حسابی به آن فکر کنید. اولین قدم برای داشتن یک سفر بیدردسر این است که یک فهرست از تمامی لوازم و وسایل مورد نیاز خود تهیه کرده و پس از هر سفر و تجربه جدید آن را بازنگری و تکمیل کنید. قبل از شروع سفر، وسایلتان را مطابق این فهرست به دقت همراه خود ببرید. سبک مسافرت کنید. از حمل وسایل غیرضروری و حجیم خودداری کنید. در کل فردی آسانگیر باشید و در سفر زیاد سخت نگیرید. تا میتوانید از تشریفات سفر کم کنید.در اینجا تمام چیزهایی که برای یک سفر خوب به آنها احتیاج دارید برایتان آوردهایم، البته نگران نباشید لیست پیشنهادی آنقدر افراطی نیست که بارتان را سنگین کند.
چک لیست
* پول
* مدارک
* بلیت هواپیما، قطار یا اتوبوس
* برگه رزرو هتل
* شارژر موبایل یا تبلت
* قرصهای لازم
* نقشه و راهنمای سفر مقصد
* وسایل بهداشتی مثل برس، مسواک و....
* سوزن و نخ
* دوربین
* کیسه فریزر
* یک موچین کوچک
* گیره لباس یا سنجاق قفلی بزرگ
* یک بسته دستمال کاغذی
* کپی تمام مدارک
* کمی آبنبات یا شکلات
کرم ضدآفتاب این بار مهمتر از همیشه
در سفر قرار نیست در اتاق بنشینید پس بیشتر از همیشه به ضدآفتاب، عینک آفتابی و کلاه نیاز دارید. اشعههای مضر خورشید که تابستان را فصل قدرتنمایی خودش میداند، بیشتر از هر چیز روی چشم و پوست تاثیر میگذارد. یک عینک آفتابی راحت و سبک که ترجیحا فلزی نباشد و در گرما داغ نشود همراه یک کرم ضدآفتاب مرغوب میتواند راهحل خوبی برای محافظت از پوست و چشمهایتان باشد. کلاههای لبهدار هم به عینک و ضدآفتاب کمک میکند و هم جلوی آسیب زدن آفتاب به موها را میگیرد، کلاه بزرگی انتخاب نکنید چراکه جای زیادی در چمدان میگیرد.
داروخانه با خود حمل نکنید
درست است که باید در سفر داروها و وسایل لازم برای حفظ سلامت را به همراه داشته باشید اما لازم نیست یک داروخانه با خود حمل کنید. علاوه بر قرصهای همیشگیتان برداشتن چند عدد قرص مسکن، ضدحساسیت و سرماخوردگی ، یک کرم ضددرد، یک کرم ضدخارش و چند چسب زخم کفایت میکند، البته یادتان باشد در مسافرتهای خارجی قرص استامینوفن کدئین همراه خود نبرید چراکه همراه داشتن کدئین در بسیاری از کشورها جرم محسوب میشود.
دوربینهای کوچک نه بزرگ و حرفهای
از رکنهای مهم هر سفری دوربین است اما باید حواستان باشد که اگر دوربینتان دستوپاگیر یا نحوه استفاده آن نیازمند دانش و تجربه زیادی باشد، ممکن است خیلی برای یک سفر ساده مناسب نباشد چراکه تقریبا موفق به استفاده از آن نخواهید بود. دوربینهای کوچک و بهاصطلاح cyber shot به چند دلیل برای سفر گزینههای بهتری هستند؛ یکی اینکه همیشه در دسترس و کار با آنها ساده است، دیگر اینکه توجه دزدها کمتر به آن جلب میشود و اگر در شهر یا کشوری غریب باشید، میتوانید با خیال راحتتری خاطراتتان را ثبت کنید.
کدام کفش را انتخاب کنید؟
حتما کفش راحت انتخاب کنید. مطمئنا با کفش کتانی نمیتوانید روی شنهای ساحل راه بروید، نمیتوانید صحرانوردی کنید، حتی قادر نیستید از کوه بالا بروید، علاوه بر اینکه پاها را خیلی داغ میکند، باید چند بار پاها و کفشها را بشویید تا از بوی احتمالی پا خلاص شوید، حتی جالب است بدانید در برخی مراجع گردشگری به گردشگران توصیه میکنند که کتانی سفید به پا نکنند چراکه به سرعت توریست بودن آنها مشخص میشود و همین آنها را به یک طعمه خوب برای دزدها تبدیل میکند. یک جفت صندل یا کفش تابستانی راحت همراه داشته باشید. البته اگر قصد پیادهرویهای طولانی دارید، به کفش کتانی هم نیاز پیدا خواهید کرد، مگر اینکه از راحتی و طبی بودن صندلهایتان اطمینان داشته باشید. یادتان باشد کفش نو با خود برندارید چراکه احتمالا پایتان را اذیت خواهد کرد.
اگر یک همسفر کوچولو دارید
اگر به سفری خانوادگی میروید و میخواهید سفر خوبی داشتهباشید، باید به نیازهای فرزندتان نیز حسابی توجه داشته باشید. اگر فرزندتان به اندازه کافی بزرگ است از او بخواهید اسباببازیهای دلخواهش را برای مسافرت انتخاب کرده و همراه خود بیاورد. اگر فرزندتان مدرسه میرود، به او اجازه دهید بازیهای الکترونیکی، تخته نقاشی کوچک یا کتابهایش را همراه بیاورد؛ اما برای کودکان کوچکتر چند اسباببازی همراه خود بردارید و آنها را به تناوب در اختیارش بگذارید. مسافرتهای طولانی با هواپیما یا حتی ماشین و قطار برای کودکان که مجبورند یک جا بنشینند، دشوارتر است، میانوعدههای سبکی که کودکان دوست دارند هم انتخاب خوبی برای سرگرمکردنشان است. اگر نوزاد همراه دارید حتما همه وسایل مورد نیاز او را همراه ببرید.
نکته مهم در سفرهای خارجی
1. به طور کلی در سفرها و بهخصوص سفرهای خارجی هیچوقت همه مدارکتان را با خود این طرف و آن طرف نبرید. مدارک مهم را در هتل بگذارید و یک کپی از آنها با خود همراه داشته باشید. بهتر است روزانه مبلغی در کیف پول خود گذاشته و باقی پول را به همراه مدارک مهم در جعبه ایمن یا همان safety box هتل نگه دارید. کیفهای کوچک گردنی معمولا بهترین گزینه برای حفظ پول و مدارک در مقابله با هرگونه سرقت یا گم شدن هستند.
2. فراموش نكنید در طول سفر به هیچ عنوان گذرنامه خود را به هیچ فرد غیرمرتبطی ندهید و این را بدانید كه تنها پلیس حق خواستن گذرنامه را از شما دارد و هتل مركز اقامتتان نیز باید آن را بررسی كرده و پس از تهیه یك فتوكپی از آن در حضورتان آن را به شما برگرداند.
3. سعی كنید حتما نشان یا علامتی روی چمدان داشته باشید كه البته برای این كار میتوانید از برچسبهای مخصوص شركتهای هواپیمایی استفاده كنید و نام، نشانی و مقصد خودتان را همراه شماره پاسپورت روی آن یادداشت كنید تا هم در قسمت تحویل بار، چمدانها را راحتتر پیدا کنید و هم اگر گم شدند بهراحتی به دستتان برسند.
4. هرگز به درخواست افرادی كه از شما میخواهند بسته یا ساكی را در فرودگاه مقصد به شخصی تحویل دهید یا به دلیل اضافهبارشان قصد دارند یكی از ساكهای خودشان را روی بار شما بگذارند، جواب مثبت ندهید. اگر اخبار را خوانده باشید هرساله تعداد زیادی از مسافران به همین دلیل دچار مشكلات جدی و ناگواری میشوند.
5. از نزدیکترین سفارتخانه یا دفتر حافظ منافع ایران در کشور مقصدتان باخبر باشید چراکه این ادارهها مسئول حمایت شما درصورت بروز مشکلات احتمالی هستند بنابراین سعی کنید نشانی، شماره تلفن و وبسایت آنها را پیش از آغاز سفرتان یادداشت کرده و به همراه داشته باشید.